Συντηρείστε το σαλόνι σας.

Όχι τακούνια στα σαλόνια. 3 τρόποι για να συντηρήσετε το σαλόνι σας.
 
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί στα σκάφη και τα ιδιωτικά γιοτ δεν φοράνε ποτέ παπούτσια αλλά πάντοτε περπατάνε με τις κάλτσες; Ασφαλώς γιατί το ξύλινο δάπεδο των πλοίων είναι πολύ ευαίσθητο και έτσι ακριβώς το προστατεύουν από τυχόν γρατζουνιές ή μικροφθορές. Κάτι ανάλογο μπορείτε να προσφέρετε και στο σαλόνι του δικού σας σπιτιού, άλλωστε η προσοχή δεν αποτελεί πολυτέλεια ούτε ιδιοτροπία κανενός.
 
Ένας πολύ απλός τρόπος είναι να αποφύγετε να κινείστε μέσα σε αυτό φορώντας παπούτσια. Κατά την είσοδό σας στο σπίτι μπορείτε να βγάζετε τα παπούτσια σας και να φοράτε παντόφλες οι οποίες κάνουν το βήμα πιο ανάλαφρο και ασφαλώς ξεκουράζουν τα πόδια σας. Την ίδια νοοτροπία μπορούν να ακολουθήσουν και οι καλεσμένοι σας. Μία πολύ συνηθισμένη εικόνα στο εξωτερικό είναι ο οικοδεσπότης να διαθέτει παντόφλες μιας χρήσης για τους καλεσμένους του και έτσι να μην χρειάζεται να περπατάνε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, είναι άλλωστε και μία πολύ καλή μέθοδος υγιεινής. Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο παιχνιδιάρικη τη διαδικασία, μπορείτε για κάποιους φίλους ή συγγενείς που σας επισκέπτονται συχνά να αγοράσετε ένα ζευγάρι παντόφλες το οποίο θα φορούν εκείνοι αποκλειστικά.
 
Αν τα έπιπλα στο σαλόνι σας είναι ξύλινα και κατ’ επέκταση αρκετά ευαίσθητα μην αμελείτε το τακτικό καθάρισμά τους. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού στην αγορά για ξύλινες επιφάνειες ενώ μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε τα δικά σας με φυσικά προϊόντα για αυτόν τον σκοπό. Στο ξύλο ζουν και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στη φθορά του αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Ένα άλλο πολύ χρήσιμο κόλπο είναι το φυσικό φως του ήλιου. Ο ήλιος χρειάζεται να πέφτει πάνω στα ξύλινα έπιπλα ακριβώς για να εξουδετερώνει με απόλυτα φυσικό τρόπο τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται μέσα σε αυτά.
 
Συνήθως οι καναπέδες και οι πολυθρόνες που βρίσκονται στο σαλονια έχουν μεγάλες υφασμάτινες επιφάνειες. Αν δεν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε υφάσματα που μπαινοβγαίνουν εύκολα από τις μαξιλάρες των επίπλων ώστε να πλένονται εύκολα, χρειάζεται να έχετε στην κατοχή σας ριχτάρια ή καλύμματα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα υφάσματά σας από τους καθημερινούς κινδύνους λεκέδων ενώ αγοράζοντας μια ποικιλία ριχταριών μπορείτε με πολύ οικονομικό τρόπο να αλλάζετε την εικόνα του σαλονιού σας ακόμα και ανάλογα την εποχή ή την διάθεσή σας.
 
Δεν χρειάζεται να μένετε σε κότερο για να προστατεύετε τον χώρο σας, ούτε χρειάζεται να φοβάστε να ζήσετε μέσα σε αυτόν. Με πολύ μικρούς και εύκολους τρόπους προστατέψτε το σαλόνι σας για να μπορείτε να το χαίρεστε με την παρέα και την οικογένειά σας για πολύ, πολύ καιρό.