Η ομορφιά των πυροτεχνημάτων

Είναι σίγουρο πως κάθε φορά που ακούγεται ο γνώριμος ήχος ενός πυροτεχνήματος που «σκάει» στον ουρανό, πολλά κεφάλια στρέφονται προς τα εκεί αναμένοντας και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν. Είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο εντυπωσιακά τεχνολογικά ευρήματα και πάντα προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα και χρωματίζουν τις βραδιές ξεχωριστά. 
Κάθε τέλος του χρόνου, η έλευση της νέας χρονιάς σε όλο τον κόσμο εορτάζεται πανηγυρικά. Ένας μεγάλος αριθμός χωρών μάλιστα έχει αναγάγει αυτό το γεγονός σε ευκαιρία επίδειξης με
πυροτεχνήματα
Η Νέα Ζηλανδία που κάθε χρόνο γίνεται η πρώτη χώρα που υποδέχεται τη νέα χρονιά, γεμίζει τον ουρανό της με χιλιάδες χρώματα και δίνει τη σκυτάλη στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου να καλωσορίσουν το νέο έτος. 
Το Χονγκ Κόνγκ όπως και ολόκληρη η Κίνα διαθέτουν μια μεγάλη παράδοση στα πυροτεχνήματα. Έτσι λοιπόν κάθε χαρμόσυνο γεγονός και φυσικά η βραδιά της πρωτοχρονιάς συνοδεύονται από ένα μαγικό σόου πυροτεχνημάτων που κάνουν τον ουρανό να αλλάζει χρώμα για πάρα πολύ ώρα προσφέροντας θέαμα που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Γνωστή για την παράδοση του εορτασμού την παραμονή της πρωτοχρονιάς, η Νέα Υόρκη συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο για να απολαύσει από κοντά την πτώση της μπάλας κατά την αντίστροφη μέτρηση. Την ημέρα εκείνη οι δρόμοι γύρω από την Times Square κλείνουν από πολύ νωρίς και άνθρωποι από όλο τον κόσμο περιμένουν να μετρήσουν αντίστροφα δυνατά. Εκτός όμως από την πτώση της μπάλας ο νεοϋρκέζικος ουρανός γεμίζει από τα μαγικά πυροτεχνήματα που έχουν μετατρέψει τον απλό εορτασμό σε φεστιβάλ πυροτεχνημάτων κάνοντάς το πρόταση σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Η χώρα μας φυσικά δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει τη δική της παράδοση στα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά. Για τον εορτασμό του Πάσχα κυρίως υπάρχουν πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου η πτώση πυροτεχνημάτων ή αυτοσχέδιων βεγγαλικών συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να απολαύσει το θέαμα.
Μία δόση από την μαγεία των πυροτεχνημάτων έχουμε βάλει πια και στον εορτασμό προσωπικών μας στιγμών, καθώς τα πυροτεχνήματα ή τα σιντριβάνια εσωτερικού χώρου μετατρέπουν εύκολα και με ασφάλεια την μια μικρή στιγμή χαράς σε μια εικόνα όμορφης φωτογραφίας.
Δίνουν χρώμα, κάνουν θόρυβο, και μας προσφέρουν μια ακόμα ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα μας  στον ουρανό. Δεν είναι και λίγοι λοιπόν οι λόγοι που τα κάνουν ξεχωριστά στις καρδιές μας και κυρίως στα μάτια μας.